väntar på bättre tider

Eftersom jag kom på typ kl nio nu på kvällen att jag måste ha med mig lunch i morgon på skolan så e d väl bäst att laga till något och då kan jag ju blogga lite medans jag väntar på att fisken ska bli redo!!!

Så vad har då hänt de senaste dagarna???Skit bilen ville inte starta igår, dåligt batteri, måste köpa ett nytt, känns som en väldigt tråkig utgift måste jag säga, men jag behöver ju skrället i vinter, men sen i slutet av januari är den till salu och med ett nytt batteri är det en väldigt prisvärd bil om någon är intresserad =)
En sak slog mig igår att det är ganska lustigt då man möter folk när man är ute och går, man vill ju oftast kolla lite på den som går förbi och hur löjligt är det inte då man ska göra det diskret och misslyckas totalt?? Igår mötte jag en påvägen hem och båda gick och snegla på varandra, hade d inte varit lika bra att bara vända hela huvudet?? Det syntes ju iaf att vi titta på varandra hahaha

Två dagar kvar tills min c-uppsats ska vara klar, har iof hela helgen på mig också men ska bort i helgen så hur ska jag hinna med det?? hoppas på att få en massa gjort i morgon istället.

Fan jag skulle ju gå och lägga mig tidigt idag, nu är kl snart halv elva och jag kommer vara död i morgon, fick jag som jag hade velat skulle jag ha lagt mig kl nio, men jag satt lite med uppstasen också.

Har förresten varit jätteduktig nu i snart två veckor, har cyklat till stallet varje dag, nog för att det mest beror på att bilen är som den är men det går ganska bra nu och jag tänker fortsätta med det sen när bilen är ok också, bra med motion =)

Nu ska väl ända laxen vara klar att ätas hoppas jag, nog för att den ska ätas i morgon men iaf, orkar inte sitta uppe och vänta, testar att koka den, få se om det blir ätbart, vet ju aldrig då jag ska testa nya saker, men ibland fungerar det, fråga Karin hahaha

god natt

 Karin med mina risbiffar som jag gjorde på grönland, det var mumsigt  =)

dinner and a movie



Idag så tog jag och Emelia en promenad till stallet, tog ett tag och med blåsor på hälarna var det stundvis lite smärtsamt men ingen större fara. Fick lift från stallet av Eivor som sen hjälpte mig att starta min otroligt fina bil, så sen blev det en tur till skellefteåhamn för att ladda upp den lite.

Suttit och gjort lite arbete idag, kan ju vara bra med tanke på att snart ska c-uppsatsen vara inlämnad. Blev att gå över till Emelia sen på kvällen för att äta lite pizza och se film, vi var inne på våran 4 film i terror på elmstreet serien, man måste ju se alla då man ändå har börjat. Sen kom jag på att jag var tvungen gå hem för att fixa lite med nå bilder som jag ska ha med till skolan i morgon i en presentation av Grönlandsresan så det blev att sitta och maila lite bilder till Karin, tog ett tag men nu e gjort iaf =)

Nu hade jag tänkt gå och sova fast jag inte är vidare trött, men jag ska ju upp i morgon och då lär jag ju vara det istället, så för att spara lite på smärtan så får jag väl försöka sova nu ändå.

Sov gott

Royal

Idag kom Frida upp till stallet och hjälpte mig lite med Royal. Först red jag för att hon skulle få se hur vi var tillsammans sen satt hon upp för att känna på honom. Det såg helbra ut när hon red. Hon gav mig en massa tips på vad jag skulle tänka på och hur jag skulle försöka göra vissa saker. Nu ska vi bara hoppas att jag kan komma ihåg vad hon sa hehe, ska testa nästa ggn jag rider vilket nog blir i morgon om vädret tillåter =) Jag måste säga att min häst är nog den vackraste häst jag någonsin sett, han är bara så underbar =)

IVA i veckan

Har varit på sjukhuset på IVA (intensivvårds avdelning) hela veckan för att gå inskolning för sommarperioden. Det har varit skönt att få vara tillbaka på sjukhuset, men märker hur fort man faller ur, hur snabbt man glömmer saker, så nu hoppas jag att minnet ska klarna. Mina förhoppningar med mitt sommarjobb är att jag sen ska kunna känna en större säkerhet i mitt blivande yrke, att jag slipper känna mig som en liten hjälplös mus i ett hörn.

Det har iaf varit en jätte bra vecka, ganska tung men bra. känner mig helt slut nu så jag ska nog strax gå och lägga mig. Har verkligen varit igång alla dagar hela veckan, stigit upp ca kl 05.00 varje morgon och promenerat till sjukhuset, sen tillbaka för att sedan ta cykeln (emelias cykel, för min har punka) till stallet, rida och sen cykla hem för att sova för att orka stiga upp kl 05.00 igen nästa dag.

Idag fick jag vara med och se när läkarna satte in en trak, vilket betyder att man gör ett hål i luftstrupen för att koppla en respirator till detta hål som sen hjälper patienten att andas när denna inte orkar det själv. Det har hänt andra spännande saker också, minns inte allt, men en sak vet jag att jag kommer bli rädd att ta hand om barn iaf, vet inte hur man ska tilltala dem, tyvärr...jaja de löser sig väl.

Idag kom det in ett akutfall från operation som skulle läggas i resp och jag måste säga att vid dessa tillfällen så vet jag varför jag tycker om vården. Att se alla dessa människor i samspel med varandra, veta exakt vad man ska göra och för det att fungera är helt otroligt. Var med på ett hjärtstopp på ambulansen i höstas (som nu tyvärr inte sluta med lyckligt slut). Men att se ambulanssjuksköterskorna arbeta är väldigt stort. Jag tycker man kan säga att de som jobbar inom sjukvården är vår tids superhjältar, dom gör vad de kan för att rädda ett liv!!

Jag tror att denna sommar kommer bli bra =)

hejhej

hemma igen

Kom just hem från en låååång färdväg från Grönland. Men det har varit helt underbart iaf. vet inte om jag har berättat om min resa? åkte till Grönland för att skriva min c-uppsats i fem veckor och resan började i Nuuk som är huvudstaden på grönland. Efter ca 3,5 vecka i Nuuk begav vi oss med inlandsflyg (eftersom det inte finns några andra förbindelser mellan städerna) upp till Ilulissat där vi spenderade 4 dagar bland slädhundar, isberg, fjäll och berg. det var helt jäkla underbart kan jag lova. Vi hade vackert väder alla dagar och allt var bara så perfekt. vi åkte hundsläde uppe i bergen, vilket var en underbar upplevelse, på vägen hem från den turen så åkte vi ner för ett berg, det liknar jag med att åka en berg och dalbana utan säkerhetsanordning, det enda jag kunda hålla mig fast i var ett snöre, haha helt fantastiskt sjukt kul!!! sen åkte vi båt ut bland isbergen, det blåste lite kallt ute på havet men det var också en upplevelse jag inte kommer glömma.




Resan fortsatte sedan till Kangerlussuaq som är en arktisk öken, så det enda man såg var höga berg, sand och buskar. vi tog oss en cykeltur uppe i bergen ena dagen där vi såg lite myskoxar, dagen efter åkte vi på en myskoxsafari och fick se dom på lite närmare håll.





Sen blev det att åka hem till Sverige igen, natten spenderades på kastrup flygplats i danmark och sen vidare med buss upp mot stockholm. kan säga att sverige har förändrats sen jag lämnade det för ca 5 veckor sen, nu är det grönt och sommar och helt underbart!! Det som är bra med att åka buss genom Sverige är att jag kan kolla lite på olika städer och kanske få en idé om var jag vill flytta sen =)

Som sagt efter en lång resa hem till norr så sitter jag nu här hemma med min kisse och min cp bil som vägra starta. Hade bara ca 20 min på mig att åka till coop för att handla lite mat eftersom det inte fanns ett jota hemma, men då startar inte bilskrället, vilket jag egentligen visste för att mitt batteri är inte det bästa och den har ju stått i fem veckor nu så... jaja..ringde Emelia som var så gullig och körde mig, hade ca tio min på mig att handla, bra gjort av mig!

Vill ni läsa mer om min Grönlandresa så läs på min resedagbok. www.resedagboken.se alias: erikami

Nu ska jag lägga mig i soffan en liten stund innan jag ska sova.
Ska vara på sjukhuset i morgon kl 08.00-22.00 så det blir en tuff dag, börjar min intro inför sommarens jobb på intensiven!!!! hehe

kram

vackraste dikten

Annabel Lee

  


  It was many and many a year ago,

In a kingdom by the sea,

That a maiden there lived whom you may know

By the name of ANNABEL LEE;

And this maiden she lived with no other thought

Than to love and be loved by me.


I was a child and she was a child,

In this kingdom by the sea;

But we loved with a love that was more than love-

I and my Annabel Lee;

With a love that the winged seraphs of heaven

Coveted her and me.


And this was the reason that, long ago,

In this kingdom by the sea,

A wind blew out of a cloud, chilling

My beautiful Annabel Lee;

So that her highborn kinsman came

And bore her away from me,

To shut her up in a sepulchre

In this kingdom by the sea.


The angels, not half so happy in heaven,

Went envying her and me-

Yes!- that was the reason (as all men know,

In this kingdom by the sea)

That the wind came out of the cloud by night,

Chilling and killing my Annabel Lee.


But our love it was stronger by far than the love

Of those who were older than we-

Of many far wiser than we-

And neither the angels in heaven above,

Nor the demons down under the sea,

Can ever dissever my soul from the soul

Of the beautiful Annabel Lee.


For the moon never beams without bringing me dreams

Of the beautiful Annabel Lee;

And the stars never rise but I feel the bright eyes

Of the beautiful Annabel Lee;

And so, all the night-tide, I lie down by the side

Of my darling- my darling- my life and my bride,

In the sepulchre there by the sea,

In her tomb by the sounding sea.


Edgar Allan Poe


En tur på stan

Igår så blev det en liten tur på stan i det vackra vædret, allt som klass før pluggande blev instællt ganska snabbt, vilket inte gør varken mig eller min kompanjon något.

Dock måste jag læra mig hålla fast mina pengar och det gick bra, det enda jag køpte var:

* vindruvor
* två muffins (en till mig och en till Karin) som sedan åts nere vid havet sittandes på en klippa i solen
* en scarfs, rød/vit med brodderade blommer længst ner (bild kommer sen)
* te till lilla mamma, tænkte att te från Grønland kunde vara en kul grej till henne som ær tefantast!

Min resa

Min resa hær på Grønland lider mot sitt slut, om en dryg vecka så sitter jag på ett flyg till Køpenhamn och sen vidare med buss mot Stockholm.

Det har varit mycket intressant att få besøka denna gigantiska ø, vrældens størsta øn som inte ær en kontinent.

Mer om min resa kan ni læsa på min resedagbok. www.resedagboken.se  under alias: Erikami















i morgon Lørdag så beger jag mig norrut upp till Ilulissat dær jag kommer spendera ca 4 dagar balnd inlandsisen och glaciærer, innan sista trippen mot Kangerlussuaq børjar.

Ha en Bra Dag 

sommarklæder

Skulle verkligen behøva inhandla lite nya sommarklæder tror jag. Sugen på klænningar i mængder denna sommar, de dagar jag nu kommer vara ledig alltså.

lite tankar och ideér øver hur klænningarna møjligen kan komma att se ut.













Ha en Bra Dag =)

hmm

hmm skulle behøva hjælp av någon att fixa till en snygg design på min bya super bra blogg haha

nytt førsøk

hejsan alla

Ska prova mig på ett nytt førsøk till en blogg. Sist gick det inte allt før bra eftersom jag ær en værdeløs bloggare!

Sitter just nu på Grønland dærav alla fina danska bokstæver.

Nær jag kommer hem till Sverige så ska jag førsøka ta tag i detta :)

kram

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0