Mycket bra natt

Har haft en väldigt bra jobbarnatt.Lagom med körningar,så pass många att vi haft att göra nästan hela tiden, men ändå inte jätte stressigt, dock har det varit en del annorlunda körningar med diffusa symtomer. Haft en jätte bra kollega att jobba med och det gör ju saken ännu bättre. Vi hade ett vaket pass dvs. vi får inte gå och sova, vi sitter på akuten mellan körningarna och ska assistera dem om det behövs. Det var Kulturnatta inatt också,men vi hade det lugnt, slapp fyllor vilket känns bra, spya är ju inte det mest trevliga precis. Så för att summera kvällen kort: trevligt sällskap, rock klassiker, underbart jobb och härligt väder= lyckat.

Var ganska trött på morgonen då jag skulle hem iaf. Påväg hem så kommer jag rakt på en trafikolycka, första trafikolyckan jag ser som civil, vad jag kan minnas iaf, läste om den i tidingen just, förmodligen rallfylla, kan säga att bilen inte såg så fin ut precis.

Sov till kl 15.00 och kunde ha fortsatt men tvinga mig upp för att inte vända helt på dygnsrytmen, dags vända tillbaka nu, ska vara på stan i morgon kl och hämta upp mammsen och sen blir det jobb i morgon em.

Så vad som står på schemat i morgon är att hämta upp mamma på Dragonen, sen till syster och hämta upp henne innan vi ska på stan och äta lunch, shoppa skor och få fotbehandling innan jag ska sticka på jobbet.

Blir Skellefteå till veckan också, tis-tor, fått två pass på ambu där, de har RAKEL utb. känns skoj, men jobbigt åka buss, såå himla långtråkigt, har dock med mig mamma en väg iaf, hon ska hem till byn så då får vi sällskap iaf.

Borde nog gå och skriva en liten shoppinglista till i morgon, har lite andra saker jag borde inhandla då jag ändå är nere på stan.

Miss you my love!!

Det är inte meningen verkar det som

Verkar inte vara meningen att jag ska få se Metallica live nångång! Detta är tredje ggn jag försöker men det är alltid något som strular till det, nu är det jobbhelg den 3 juli, suck, känns besvärligt att byta bort en hel helg.. typiskt

Sitter och funderar om jag ska sova lite till så jag orkar vara upp i natt, men var inte så himla sugen på att sova mer (konstigt va? sova är ju min hobby) Borde duscha och sen sticka iväg till Pervin innan jobbet, tror jag faktiskt ska ta en prommis till henne istället för att cykla hmm....positivt med cykel är ju att jag är hemma så mycket snabbare i morgonbitti...men om jag går så får jag ju min motion för söndag, har ju precis laddat ny musik i telefonen, eller ny och ny, gammal musik men som är ny i telefonen.

ha en fin dag

Fre

Jobbat dygn ute på satellit tor-fre, ute och körde till kl 03.00 ca, hann sova några timmar innan vi skulle upp och tillbaka till stan, kände mig som en zombie...och sen så märker jag nu att jag är på dåligt humör, måste ha att göra med sömnbristen att göra, får bli en halvtidig kväll ikväll. Jobbar natt i morgon och då kan jag inte hålla på att vara sur måste visa min bästa sida ;) Kommer vara sjukt nervös för nattpasset i morgon...känner redan att hjärtat slår lite... (är inte nervös för jobbet ska jag kanske tillägga, det går så bra så, nej detta gäller nå annat) men det ska bli spännande,längtar. :D

Till veckan blir det pass i Ske igen. De har RAKEL utb (nytt kommunikationssystem) så då behövde d lite hjälp så det ska bli skoj att åka och jobba lite där, ett dygn och ett dagpass. Sova hos lilla Sandra mellan passen och så försöka hinna träffa Karin emellanåt.

På måndag kommer mamma och hälsar på så då blir det att äta lunch på stan och en fotbehandling, sen måste jag jobba lite. Men då jag kommer hem på kvällen så blir det lite qualitytime med mor och syster hemma hos mig.

Är även lite halvsugen att åka hem till byn och träffa en massa folk, inte vart hemma sen jul nu, kanske dags??

ha en fin kväll alla och en trevlig helg.

Hemma igen

Så var jag hemma i Umeå igen, känns skönt sova i sin egen säng igen. Har också hunnit bränna alldeles för mycket pengar också sen hemkomsten, verkar vara ett fenomen för mig att jag får köpmani så fort jag kommer hem från Norge. Detta fall var att jag fick sån lust att inreda min balkong när jag var i Norge så det kosta mig 6000 kr att komma hem, men fint blev det, så nu vet jag var jag ska sitta och äta frukost i sommar.

Har även hunnit med att åka till Skellefteå och jobba ett pass, jobbade ett A-pass för Sören som är ute i Nordsjön och tjänar stora pengar. Kändes kul få komma till Ske och jobba lite. Fick en körning som sen fick mig att må så bra. Jag fick känna mig duktig och självständig och jag var nöjd med min insats, länge sen jag kände det. Jobbade med en som heter Maria och hon var jätte bra att jobba med, hon gjorde mig bättre.

Har börjat fundera på att gå en VUB till våren, ambulans blir det i så fall. Är halv peppad, less att plugga men jag tror den kan vara kul att läsa iaf,så jag ska nog sök, inte ens säkert man kommer in.

Idag är det fredag och jag ska snart in till stan och fixa håret lite för det ser hemskt ut. Sen hem och vila mig lite innan jag ska börja jobba. Jobbar natt idag, ska bli kul. Sen blir det sova i morgon innan det är fest hos Pervin.

Ha en trevlig helg alla.



Suck

Kænner mig som en stor suck idag. Vill egentligen inte skriva såna hær inlægg, tråkigt att læsa nær folk bara klagar. Iaf i detta inlægg vet jag att jag klagar. Vill hem och dra tæcket øver huvudet, kroppen kænns trøtt fast den inte har någon anledig att vara det, kom på att det førmodligen beror på att jag ær på en tråkig avd, kænns som om jag ær på nå ålderdomshem, och idag gør jag bara såna uppgifter också eftersom jag inte har det medicinska ansvaret (olika på olika avd, ibland har man allt ansvar før sina egna pat. ibland før hela gruppen) gillar att ha medicinsktansvar, gillar inte att springa och tvætta folk....ska øver och jobba på Hjärta sen då jag slutar hær, få se om det ær roligare dær. Det folk tycker ær konstigt ær att jag trivs att jobba på lunga før dær om någonstans ær det ju åldringsvård, men grejen ær ju att de ær så sjuka att det finns så mycket att gøra hela tiden. Jag tycker om att hjælpa mænniskor, missførstå mig inte...men att springa till samma person var femte min før att fixa med kuddar, vatten, tv, tæcke, fønster mm...blir smått galen!

Igår fikk jag en pat. att læmna avd, suck (igen) var tvungen att ge besked om att hon ev inte kunde ligga kvar på rummet, før att en annan sjukare pat. behøvde hennes plats. Hon skulle istællet få ligga ute i korridoren men att vi skulle hjælpa henne. Jag sa det verkligen på ett så bra sætt som jag kunde och hon verkade ta det bra. Sen fick jag høra att hon var skitsur på den dær sykepleiern och att hon skulle gå ut och ringa till sin son och hon visste inte om hon skulle komma tillbaka....och nær jag gick hem hade hon fortfarande inte kommit tillbaka...

bye for now...

något att skriva

Blir så arg på mig sjælv, varfør ær jag så himla feg?!! om jag bara kunde skaffa mig lite mer sjælvførtroende och se att jag kanske klarar saker sjælv, våga misslyckas...jag blir snart galen!!! jævla skit

læmna ut sig på bloggen..

..ne gør mitt bæsta før att inte læmna ut alla mina tankar, men detta blir ju ofta ett resultat av tråkiga innehållsløsa inlægg....satt och prata med Hillevi just om detta och fick ett sug att blogg, æven fast jag inte har nå att skriva.

jobbar i helgen 7.30-22.30 både lør och søn, sen halv sex på mån børjar resan hem och jag halv længtar lite, ska bli skønt komma hem till min egen sæng och ett ordentligt tæcka och inte bara en sjukhusfilt...

igår var jag och sandra nere i Lillestrøm som sagt var och åt middag på egon, hur gott som helst, trodde magen skulle spricka. Blev lite små shopping också, hoppas allt får plats nu nær væskan ska packas (ikvæll).

Som sagt, inget att skriva just nu...

snart kväll =)

Snart ær jobbet slut, tack och lov..ær på den avd som jag tycker minst om...Kir gastro (nedre) bara stomier och dræn och inget att gøra...dagen har varit hur lång som helst. Men nu ær den snart slut och då tar jag och Sandra bussen till Lillestrøm. Jag måste køpa mig en varm trøja før det ær så himla kallt på morgon och nær vi åker hem så åker vi 05.30 hærifrån och jag lær ju frysa ihjæl...såg att Carlings hade billiga trøjor, vill ju egentligen inte ha en ny så jag vill inte lægga ut så himla mycket pengar då. Sen blir det middag på Egon, maten kan væl liknas lite med maten på Olles hemma, ska bli så trevligt, glømma denna dag.

Har fått dubbelvakter i helgen så det blir jobb från 07.30-22.30 både lør och søn, hade ønskat dubbelvakter så jag ær glad jag fick dem, tur jag fick dem till helgen också før då ær det ju bæst betalt.

Snart ær jag hemma iaf, mån kl 14 så ær jag med størsta sannorlikhet hemma i min lægenhet, och jag længtar...hoppas det ær fint væder før då ska jag bara njuta. Ska gå och titta på lite utemøbler som jag kan ha på min balkong och sen måste jag hitta mig nå rullgardiner så jag kan få sova lite.

hemlængtan el dålig dag?

vet inte om jag kænner hemlængtan eller bara har en dålig dag, men kænner att jag vill att denna dag ska ta slut snart...vill hem och surra med Sandra...orkar inte jobba ikvæll.

Læste hennes blogg och børja sakna ambulansen massor...længtar till sommaren då jag får gå in på ett 100 % schema, slippa slåss om de få timmar som finns med andra vikarier, it sucks! men vad gør man inte før drømjobbet?! Fick erbjudande att jobba på ambulansen i Finnmark, tack men nej, det ær Sverige som gæller, skulle kunna tænka mig åka en period om det blir lite jobb till høsten, annars blir det væl tillbaka till A-hus igen... børjar ju kænna mig lite halv hemma hær nu....kænner ju till och med igen personalen på vissa avd. =P

Ne men som sagt så længtar jag tills jag sitter på flyget hem och ænnu hellre tills jag sitter hemma i min lægenhet!! oj så skønt...

Torsdag

en helt vanlig torsdag och jag kan sæga att æntligen har jag fått sova ordentligt, førsta ggn på næstan 2 veckor, en hel natt utan att vakna eller att bara ligga och snurra, det var fantastiskt! sov dock ganska længe, tvingade mig upp kl 11 och duscha. sen inget spec tills jobbet. Ær på lunga ikvæll, min favvo avd, sista passet hær då jag går øver till Ortopeden snart och sen hem.

Igår låg jag och sandra i soffan nere i tv rummet och sløtitta, då kom det in en kvinna som vi både kænde på en ggn att vi inte tålde...hon kændes kall och otroligt kontig, jag kunde inte vara kvar så jag gick dærifrån...då hade hon børjat sopa smulor till sandra och sæger de konstigaste saker...hon var en barnmorska och jag tycker synd om hennes patienter...hoppas hon ær en annan person nær hon ær på jobbet!

en annan sak, min palliativa pat hær på lunga har nu gått bort. jag jobbade sist med henne mån kvæll och den natten gick hon bort....tråkigt men skønt før henne då hon var så vældigt dålig. Hoppas bara att hennes familj hann komma och sæga hej då till henne.

Nu ska jag koppla lite antibiotika, vænta på lækaren så vi kan ha kvællsrond, sen mat...hungrig nu

har egentligen inget att skriva, før det hænder inte speciellt mycket i mitt liv just nu....ska in till Lillestrøm i morgon och æta middag med Sandra efter jobbet, men førutom det ær de bara jobb som gæller.

hejhej (ursækta detta otroligt ointressanta inlægg)

Nya skor, igen

Tror att sen flytten till Umeå så har jag blivit smittad av min syster vad gæller sjukdomen att køpa skor. Føljde med Sandra in till Lillestrøm idag innan jobbet, hon skulle på Skattetaten och fixa med skattekortet. Efter det tog vi oss en lite runda i ett shoppingcenter och såklart så gick vi dærifrån med var sitt par skor. Hittade ett par sommarsandaler på Eurosko, hur bra som helst, dock inte helt planerat køp men jag ælskar dem redan! Sandra hitta ett par snygga skinnskor. Blev att dra sig hem sen, vill inte sløsa før mycket pengar, ær ju hær før att tjæna inte sløsa haha...

I morgon blev det ett dagpass på Gastro Kir, inte mitt favvo stælle, men men jag kan nog hålla ut 8 h eller vad tusan det nu ær man jobbar. Jag vill vara på min kæra lunga dær jag kænner mina patienter så bra...nu blir det bara en massa pumpar, slangar och dræn, bajs och spya...suck

ha det gott

Älskar mitt jobb

Gud vad jag kænner mig glad just nu. Ett en patient fråga om jag jobbade ensam på denna avd eftersom att det bara ær jag som springer omkring, vilket ær sant, jag har 7 pat helt sjælv ikvæll, varav en ær terminal, så det gør mig glad, att pat. ser att jag jobbar. Det andra som gør mig glad var nær en anhørig till den palliativa pat kom fram ocg fråga mig hur allvarligt læget var och jag kunde på ett fint sætt førklara før henne att slutet ær ganska næra...hon tackade mig så mycket sen och sa att jag var snæll. Jag kænner mig otroligt nøjd med min insats ikvæll, kan lægga mig och vara nøjd med vad jag gjort..jag har hjælpt folk och dom uppskattar det jag gør før dem... detta ær varfør jag ælskar mitt jobb, det handlar om att ge och ta....jag gør det jag kan før att de ska må så bra som møjligt, tillbaka får jag uppskattning som gør att jag mår bra, då vinner alla i slutændan. tror alla mina patienter jag har haft ikvæll gillar mig, fick den kænslan ;) sov gott det ska jag gøra!

uppdatering

Gud vad jag bloggar nu på sista tiden. Tænkte før ett tag sen ta bort min blogg, men men den fick hænga kvar en stund till, bra att ha nær jag vill skriva av mig lite. Hade ju en annan blogg tidigare som togs bort, och vid nærmare eftertanke var det lika bra.

Sovit skit i natt, igen, børjar bli vældigt less på detta...vad ska man ta sig till. Kallt ute idag också, så nu blev det jackan på nær jag och Sandra gick ner till Strømmen. Dær fanns en Kiwibutik som hade øppet, Sandra med lite beslutångest vad hon skulle køpa fick iaf med sig en yoghurt och lite makrill i slutændan. Hon gick hem och jag gick før att træffa Axel. Kændes lite lustigt men gick helt ok. Vi satt och prata om lite av varje, han læser till lækare och har en utbytestermin i Oslo nu. Klar till sommaren och børjar sin AT som han ska gøra i Stockholm. Vi tog sen følje till sjukhuset, både skulle ju som sagt jobba ikvæll, men olika avd. Var vældigt trevligt træffa han, minnen från simtiden kom tillbaka æven om det ær længe sen det kapitlet i mitt liv tog slut, vill knappt tænka hur længe før då inser jag hur gammal jag ær!!

Btw så har jag och Sandra hittat ett tv rum æntligen, tror egentligen att det var mest en lættnad før Sandra, jag ser inte så mycket på tv just før tillfællet, men jag håller med henne att det ær skønt bara kunna hænga dær och få tiden att gå, særskilt då man jobbat dag och har hela kvællen att førdriva.

Jag har det bara bra på jobbet, fortsatt en massa antibiotikor. I fre hade jag en att blanda och koppla, idag har jag fyra, det som ær tur denna ggn ær att nu finns all medicin jag behøver så jag slipper efterlysa den hela tiden, tar ju så lång tid, plus att nær jag bestæller behøver jag en lækarunderskrift och var fan hittar man en lækare en søn kvæll?? inte hær iaf.

Nu ska jag gå och æta lite tror jag. En vecka till hemgång.
hejhej

RSS 2.0