Sjuk

Inatt blev jag sjuk. Hade så ont i halsen att jag inte kunde svälja, fick feber fram mot morgonen, inte så mycket men ändå så pass att jag kände mig halvdäckad, behövs inte så mycket i temp för att det ska räknas som feber för mig då jag normalt ligger på mellan 36,2-36,5. Sov inte nå alls, var sjukt trött på morgonen då det var dags att stiga upp, men det var ju skola så bara att masa sig dit, jobbigt att cykla var det :( Dock tycker jag att det var värt det, för denna dag var hur skoj som helst. Vi tränade simulering, omhändertagande i stökig miljö. Så himla skoj, två som vårdade och resten av klassen skulle spela stökiga personer. Jag fick spela en aggresiv person som hade misshandlat Staffan som sen satt inne på en toalett, sen ville jag in dit och spöa på han lite mer, så david fick försöka hindra mig. Sen fick jag spela ett knivoffer, blivit skuren i magen så mina tarmar hängde utanför, och en massa konstblod på mina händer, sen spelade jag en missbrukare som överdoserat och var medvetslös...dock var det skitsvårt spela medvetslös då Jenny sprnag kring mig och skrek at hon kunde HLR och att hon ville hjälpa till, var sååå himla roligt. Efter skolan var jag så himla trött så det blev att försöka ta sig hem och lägga sig på soffan och här ska jag ligga tills jag går och lägger mig, fattar inte hur jag ska orka upp i morgon, men vi har ett obligatoriskt seminarie som jag måste på. Ont i magen också :( buhu, synd om mig... (rumänien)

Skrämd

Igår hade vi utbildning i självförsvar, ganska basic, men skoj. Var uppe på IKSU och första var det föreläsning, två poliser som höll i det hela. Sen blev det lite praktiska övningar. Jätte skoj men skitläskigt. Polisen gjorde upp ett senario, jag och Jenny som skulle spela ambulanspersonal fick gå ut så vi inte skulle höra vad som sas. Staffan skulle spela patienten. Vi knacka på dörren hos Staffan (misstanke om missbruk) så vi tar det försiktigt, håller avståndet från han. Tillslut får han oss iaf att kliva in i hans "hus" Jenny sätter sig vid bordet med Staffan och jag står bakom Jenny, har uppsikt över rummet och rummet brevid (kan ju finnas nån polare där inne) håller koll om det finns vapen och dyl. Staffan sitter och ojjar sig och säger att han inte mår bra, blir mer och mer orolig och aggiterad, tillslut så kastar han sig upp från sin stol, tar stolen och kastar iväg den och kommer mot oss... kan ju lova det blev fart på mig och Jenny, SHIT så rädd vi blev, på riktigt...sprang ut ur gympasalen och VERKLIGEN kastade mig ner för trappan. Minns att jag hoppade över första trappsteget och att jag tänkte om jag skulle hoppa över nästa också men hade så bråttom så jag hoppade HELA trappan, 3-4 steg och kuta sen en bit till... Staffan han stod och skratta högst upp på trappan...måste ju sett asroligt ut då vi verkligen sprang i panik! Tänk då att detta bara var en övning, tänk om det varit verklighet, herre Gud vad obehagligt, vet ju att om Staffan fått fast i oss så hade ju ingen skada skett. (han hade lungt fått fast oss, han sa att han gått bakom oss och att vi borde ha bröjat springa tidigare). Men det tar ett tag innan hjärnan registrerar faran, och man börjar att backa ut ur rummet tills man inser att han verkligen kommer emot oss och då kommer paniken...Lärorikt men läskigt, hujja för att bli jagad.. sen fick vi träna på lite sparkar och dyl, jätte skoj... men när man tränar med en kompis så tar man ju sällan i då man är rädd för att skada den andra, men nu vet man iaf typ hur man ska göra om nöden kräver det.

46 h

I morgon bitti då jag går hem från jobbet har jag varit vaken i ca 46 h, och det börjar kännas kan jag lova! steg upp vid kl 10 i fre, gick ut och gick med hantlar (måste ju börja utmana mig liiiiite iaf), cyklade sen till stallet, red en timme, cyklade till stan och träffade Veronica, gick i lite affärer och slösa pengar!! Cyklade hem kasta i mig lite mat, in i duschen vidare till jobbet (tog faktiskt bilen men bara av den anledningen att jag skulle till stallet sen, för att vinna liiite tid). Började jobbet kl 18.30, vaken akuten natt, var hyfsat lungt ändå med tanke på att det var brännbollsyran. Gick av passet kl 7.30 i morse då jag satte mig i en annan ambulans och åkte ut till Bussjö för att jobba som sjukvårdare på motorcross tävlingen som var där, där satt jag och tittade tills kl var 17.00 då vi fick betalt och kunde köra hem. Väl hemma på station igen var det bara att kasta sig i bilen och spurta iväg till stallet, fixa hästen (och en häst till), skynda sig på affären för att köpa nå snabbt att äta. Hem och duscha, äta och ladda inför nattjobb inne på NUS. Så nu sitter jag här, började kl 21 och slutar kl 07. Då ska jag cykla raka vägen hem och DÖÖÖ i min säng efter 46 aktiva timmar. Lite mycket till och med för mig, detta ska jag försöka att undvika igen i framtiden, liiite bättre planering av Erika haha... Kan tillägga att det vackra vår7sommarvädret har gjort att jag blivit brun i ansiktet, känns ju positivt det iaf, så ser jag inte lika sjuk ut... mina ben ska vi INTE titta på, man kan ju bli bländad, minns inte när jag var såhär blek senast, hujjjja....jaja sov gott nu som får sova! snart jag med :)

Dålig igen

Nu känner jag mig dålig igen, som att jag inte kan nå...blir så less, kommer jag nånsin bli duktig?

Sökt jobb

sökt ett jobb i Blekinge...hmm...undra vad som händer om jag skulle bli kallad på intervju, förmodligen skulle jag åka ner och kolla läget lite ;) inget planerat att flytta dit men erbjuds det tjänst på mitt drömjobb så kan jag kanske inte tacka nej, skulle dock bli väldigt ambivalent...byta att jobba som timvikarie på världens bästa station (ok kollegorna då, inte det jäkla ladstinget) eller fast tillsvidare anställning på en annan station i södra Sverige hmm säger jag bara...tror inte jag blir erbjuden jobbet men kan ju alltid söka ;)

Har även fått lite pass uppe i Piteå i sommar, tackade ja till tre pass. Vissa säger jag är en arbetsnarkoman, kan nog stämma skulle jag tro, älskar att jobba och ÄLSKAR att få lön hihi...har jag inget annat att fylla mina dagar med så kan jag lika gärna jobba, eller hur? Och om jag jobbar så slösar jag inga pengar heller. Har helt sjukt mycket räkningar denna månad, hatar att betala till CSN, är ju typ 2000 kr bara där.

Jag skulle vilja skaffa en hund... men hur ska jag klara det? vem ska ta hand om den då jag jobbar?? suck, hur gör man för att hitta en sambo? behöver en sambo så jag kan ha hund, så är det bara!!!



Jaja bäst jag fortsätter att jobba lite nu, 20 olika antibiotiker som ska delas ut ;) Stallet i morgonbitti innan jag får sova, men sen är jag ledig resten av kvällen då jag vaknat så då hinner jag kanske ut och promenera lite, skulle dock egentligen behöva styrketräna för just nu finns det inte en verksam muskel i denna kropp :(

Sov gott ni som får sova

Ingen motion idag hmm

Steg upp kl 9.00 och cykla iväg till NUS för att möta upp Emil för lite plugg, satt där tills kl 13.30 då jag fick styra kosan ut till Röbäck och möta upp hovslagaren. Gick bara bra att sko, vad annars när jag har den bästa hästen man kan ha?? ;) hann tyvärr inte rida, när han skott klart var kl nästan halv fyra och jag var tvungen hem och sova lite innan jag skulle börja jobba, så det var bara att sätta sig på cykeln och trampa hem i det vackra vädret, kan säga att det blev ganska varmt faktiskt :) Väl hemma blev det lite middag, en dusch och sen hopp i säng och sov i ca 3 h då jag sedan blev väckt av glassbilen som stod och tuta utanför, blev sugen på glass hihi...steg upp satte mig i soffan en stund, såg lite Simpsons innan det var dags att cykla till jobbet. Lite ledsen att jag inte hann ut och gå nå idag, sjukt fint väder och jag var väldigt sugen men som ni ser så fanns det ingen tid, och i morgon kommer jag nog inte hinna heller, ev en sväng på kvällen men förmodligen inte. Kommer försöka sova fram till 15.30 för att sen fara upp till NUS och plugga lite och sen hem innan jag ska upp på NUS igen för att jobba, får väl nöja mig med att cykla som motion då istället...Just nu så längtar jag hem till min säng, denna natt var ganska seg, är egentligen inte speciellt trött, bara seg och halvt less...Förresten, minns inte om jag skrev det i tidigare inlägg men jag har bestämt mig för att läsa IVA vubben nästa år. Kan vara bra att ha nu när det verkar vara så osäkert på ambulansen, en massa folk som ska komma tillbaka, nya tjänster som ska tillsättas av nytt folk, vilket kan resultera i att tre personer halkar ner på stegen och jag hamnar ännu längre bort från att komma in på en rad...20.000 vikarier som ska slåss om den lilla tid som finns... nej då får jag nog försöka göra upp en ny plan...Norge som IVA ssk heter den planen :) eller flytta till nån annan stad där de vill ha mig på ambulansen, typ Stockholm, Göteborg eller Skåne??? men det är långt borta, blir kvar nått år till iaf, måste ju plugga klart... har ju sagt att jag ska ge Umeå tills jag är 30 och det är ju två år kvar så det blir ju perfekt i så fall. har jag inget ambulansjobb om ca två år är det nog tack och hej Umeå :/ blandade känslor för det uttalandet men men.....kanske bara en massa svammel från min sida, kl är ju ändå 03.00 på natten och då är det lätt att flumma på lite ibland haha...En annan sak, måste få bättre självdiciplin, inte äta så mycket skit och inte äta så mycket på natten, men hur får man sånt??? dålig karaktär som man har, hmmmm :))))))
Avslutar med en liten sommarbild från idag

Strax sängen

Tråkigt väder idag men jag hittade mig en ny runda att gå så det var trevligt iaf, var ute och gick i ca 1,5 h, sen blev det att kasta sig i soffan och se några avsnitt av Game of thrones, så himla bra serie, önskar att alla avsnitt kan komma ut så jag slipper vänta, är ju spännande nu ju ;) Fick dock förflytta mig från soffan till sängen för att se klart för att avsnitten var så mörka så jag såg ju tusan iget på skärmen. Sen var det dags för stallet så det blev en cykeltur dit, började att regna så jag skippade att rida då det såg ut som en stor gytjepöl på hela stallbacken, tog cykeln hem och kasta mig i duschen, nice. Just sett sista avsnittet av Missing, slutade lyckligt först men sen gjorde dom det slutgiltiga slutet så att det blir en fortsättning, vilket det dock inte ska bli hörde jag att de sa på TV, skit också, hatar när de gör så...
Nu hopp i säng för att sen cykla upp till MB i morgon och skriva arbete med Emil innan hovslagaren kommer kl 14.00, ska vara duktig och försöka cykla så mycket som möjligt nu så jag får mig lite motion, får inte bli soffpoatatis nu, stor risk för detta, hmm.... nu går jag också på min nattvecka, så efter jag varit i stallet i morgon blir det nog att sova en stund innan nattarbetet startar, går fyra eller fem nätter i veckan, minns inte så noga, blir nog bra :)
Sov gott alla :)

Gråtfilm

hmm...tur jag sitter här själv nu, just sett klart den sista samurajen, varför har jag inte sett den filmen tidigare frågar jag mig själv?? Shit vad bra den var, men Gud så jag gråtit, ojoj...bra musik, vackert filmad, otroligt vacka människor (gillar japaner) och jätte bra story...nu vill jag ju åka till Japan, får det kanske bli nästa resemål, efter Filippinerna???
ikväll blir det bio med syster, skräckfilm, så risken för att gråta är väl minimal hehe...
For en sväng till stallet och testa det nya bettet idag, funka hur bra som helst på lillkillen, red barbacka en stund på banan, oj vilken super bra balans jag har (not)....måste träna mer på det, hmm.... annars har det varit super fint och härligt väder ute idag, tog mig en promand då jag vaknade vid lunchtid, jobbade natt natten som var och vi fick inte sova speciellt mycket, 1-2 h sammanlagt kanske, det var tusan bara upp och ner ur sängen hela tiden...så det var ganska skönt komma hem och få kasta sig under täcket och vila en stund till. Skulle egentligen ha träffat Linda idag och följt med på öppethus på polisstationen eller var det nu var nånstans, men vi skulle mötas kl 12 och som jag gissade så sov jag då....
Några glada nyheter, det lyser inga lampor i min bil längre, de är alla fixade, dock inte betalda, väntar att räkningen ska dyka ner i min brevlåda, hujja...räknar med ca 10-12.000 så håll tummarna att jag får en bra lön denna månad ;)
Nu ska jag klä på mig lite och cykla ner på stan för att möta upp syster.
hejhej

Hemma dag 2

Orkar inte stiga upp ur sängen. Vakna kl 11. Gick och handla, tänkte det skulle vara lite folk idag om jag gick tidigt, men dum som jag var glömde jag ju bort att det var röd dag, behövde ändå inte köa så länge så det var ju ok. Kom hem, frös, tog ett bad, blev slö och gick och la mig igen, vaknade kl 19.30 orkade egentligen inte kliva upp ur sängen , ville bara ligga kvar där, men tvinga mig upp iaf, seg och jätte trött....känner mig lite små stressad faktiskt, vet inte varför, kanske för att jag inte börjat plugga inför tentan än skulle jag tro...trött, så trött....borde kanske gå och sova snart.  Och inte har jag hunnit träna nå idag heller, hmm... får jag skylla på vädret? I morgon tänkte jag ta mig en promenad till jobbet eftersom bilen står så fint parkerad där, borde kanske tvätta av den i morgon också, får se hur peppad jag känner mig haha...

Hemma?

Hemma i Umeå igen efter några timmars bussresa. Men ibland undrar jag om jag är hemma eller borta? När någon frågar var jag kommer ifrån måste jag först säga att jag bor i Umeå men kommer från Älvsbyn hmm...Känns ändå skönt vara hemma hos mig själv nu, har säkert gått upp minst fem kg i vikt medans jag bott på byn, det är fruktansvärt, nu tillbaka till gamla vanor! I morgon måste jag dock på affären då kylen gapar tom, jobbigt.
Har iaf haft det super bra uppe i Piteå, veckorna har gått fort, lite för snabbt nästan, just när jag lärt mig vad några heter ja då är det dags att säga tack och hej. Men jag har lämnat mitt nr ifall de behöver förstärkning, så jag hoppas de ringer... Hoppas jag gjorde ett bra intryck på dem.
Marlene var så snall och hämtade mig på bussen ikväll också, när jag åkte upp till norr hade jag typ en halv resväska med mig, hem hade jag 1,5 tror jag...mamma dumpa på mig en massa saker (men det var bra)...orkar inte packa upp ikväll bara, ska kasta mig i badet och sen i sängen, sjukt trött....somna typ på bussen, och det är ovanligt. Sen ett glatt besked, jag klarade fysiologi tentan! Är så lycklig så jag vet inte vad, trodde jag skulle ramla av stolen då jag såg beskedet, tack Gud säger jag bara, nu kan jag släppa det iaf... satsa på nästa tenta istället som kommer om ca 2 veckor, suck...hatar tentor! Har ändå bestämt mig för att söka IVA vubben till nästa år, Piteborna inspirerade mig, så det är bara att fortsätta utbilda sig lite till så jag blir ändå bättre, vill också vara duktig...ett tag kvar men kanske inte omöjligt ;)
Tack för dessa två veckor iaf, och på återseende hoppas jag. Nu sova. hejhej
(arvidsträsk)

Mycket impade av piteå personalen :)

Måste säga att jag är väldigt impade av de jag jobbar med i Piteå just nu. tror faktiskt jag ska söka en till Vubb till nästa år, jag vill också bli sådär duktig :) Blir nog IVA vubben då och se om jag kan hitta mig nån IVA tjänst att kombinera med ambulansen så jag kan få bli så duktig som jag önskar att jag ska bli en vacker dag :) kan ju tyävrr inte skriva varför jag är imponerad då jag inte kan bryta sekretessen, men oj vad bra de är....dock vet ju vissa av dem om det också och då blir de kanske inte alltid så ödmjuka men vad tusan ;)
Nu sitter jag i Älvsbyn på ambulansen med lånad dator och skriver lite på ett arbete och träffar min grupp lite för diskution hur vi ska gå vidare. snart hem och äta middag hos pappa :)

Hade förresten en jätte trevlig kväll igår efter praktiken på stan i Piteå. blev att äta buffe på Nodo eller vad restaurangen nu heter, men super gott var det, trodde magen skulle spricka ;) blev till och med ett glas vin hihi...

Hemma på byn

Sitter på bibblan hemma på byn nu och försöker plugga lite. Detta är en sak som är irriterande med att göra praktik, man ska göra en massa andra saker också, kan man inte få koncentera sig på en sak och göra den bra? Nej vi måste fylla ALL ledig tid, Gud så hemsk om du skulle få fem min över haha... ne de är inte så himla farligt, bara det att skolan klantat sig lite och lagt ut ett grupparbete mitt under praktiken, hur ska man kunna jobba bra som grupp om alla är utspridda över halva Sverige???
Jag gör iaf min praktik uppe i Norrbotten på Piteå ambulansen. Trivs rätt så bra, inget är ju dock som hemma i Umeå, men jag har ett öppet sinne ;) Tycker dock at jargongen är ganska trevlig, riktiga norrlänningar allt svammel som sägs, sägs på bonska, pitmålet, de fråga om jag förstod...inga problem sa jag, är från BBYYYNNN ;) Dom är iaf väldigt snälla och trevliga mot mig, vissa ser det som semester att ha mig där, jag jobbar och dom tittar på, om jag inte får bra beytg blir jag suuuur.
På fre (i morgon) blir det tjejkväll i Piteå med Sara och Johanna. Jag stannar lite längre på parktiken och dom kommer och möter upp mig, så går vi ut på stan sen och käkar nå gott, blir toppen. Sen gott folk kan jag ju tillägga att helgen som kommer blir min första hellediga helg sen i julas, inge jobb, inge plugg och inget annat heller!! Hur toppen är inte det?? Blir film och ostkrokar på kvällen med pappa och syster, underbart, längtar :)
Är ganska skönt vara hemma och bli ompysslad, men det finns ju dock saker jag saknar känner jag, inte bara hästen :)
ha en bra helg alla, hejhej

Trött på vardagen

Hmm sitter här och funderar hur livet skulle se ut om jag bodde nån annan stanns... frågan jag ställer mig är ju var skulle jag i så fall bo? Skulle väl ev luta åt västra götaland eller skåne. Dock trivs jag ju så himla himla bra på mitt jobb med mina kollegor på ambulansen och vill inte byta bort dem, men ibland blir jag bara så himla less på allt, allt gammalt trams, samma gamla vanliga rutiner. tänk vad man förändras snabbt, förra året var jag less för att jag inte hade nå vardagsrutiner då jag for fram och tillbaka till Norge hela tiden, nu när jag inte kan åka till Norge saknar jag det. Jag fattar inte varför jag ALDRIG kan få vara nöjd med det jag har...minns paniken jag fick då jag fick veta att jag fått lägenhet i Umeå (tänk om jag inte vill bo där sen) och nu är jag för bekväm för att flytta. Känns dock som om jag saknar något i mitt liv, vet inte vad men nånstans måste det finnas ett hål som jag bara inte kan fylla (vet ju inte vad det är). Är ju egentligen ganska nöjd ändå. Har en fin lägenhet, bra kompisar, underbart arbete (mitt drömjobb), underbar häst (saknar dock en bra tränare) familj i samma stad och inte allt för långt hem till föräldrarna. Så egentligen ska jag inte klaga. Men jag vet hur jag blir när jag blir trött och less...fly bort från allt, göra nå nytt. Nära att jag impulsbokade en resa nu, har dock inte tid resa bort så det gick inte....och en sak till!!! när fan får jag semester?? har jobbat alla lov pch sommrar, pluggat och jobbat extra sen jag var 16 år!! Är det för tusan inte min tur snart att få nån veckas semester kan jag tycka? Snart 30 år och aldrig haft semester, är ju skandal!! Men det blir ingen semester i år och förmodligen ingen nästa år heller...hinner nog krocka med den berömda väggen innan semestern syns på tapeten...
Bäst jag går och jobbar nu, göra lite skäl för min underbetalda landstingslön...

Hej och hå

Jaha, då sitter man här igen. Mitt i natten då alla andra får sova, nästan iaf :) Imorse steg jag upp vid kl 7.30, hade ett seminarie kl 8 hemifrån, super smidigt egentligen. Först var jag väldigt emot det för jag tänkte att jag inte skulle klara av det då jag suger på datorer, men det var inte så komplicerat, bara koppla in headsetet och logga in på gruppen och prata sen. Hur bra som helst, behövde ju bara hoppa ur sängen och fram till datorn, slippa sätta sig på en cykel och cykla till skolan, behövde ju inte sminka mig eller nå heller, för även om man använder webcam så syns det inte att jag är osminkad vilket är super bra hehe. Efter seminariet som slutade kl 10.30 (det gick jätte bra btw) så hoppa ja på cykeln och paddla iväg till röbäck för att rida lite, gick bra cykla dit men tusan vad tungt det var hem :P red en stund på banan, och som vanligt var lilla Fighter som en guldklimp, jag blir så lycklig =) När jag äntligen kom hem efter mycket pust, stånk och stön (motvind och uppförsbacke HELA HIMLA VÄGEN) så hoppa jag i duschen, gick ut på internetgruppen igen för att träffa mina klasskamrater för att diskutera nästa grupparbete. Seeeeen, bums i säng några timmar, somna och sov till ca 17.30, upp, seg som tusan, vill INTE cykla till jobbet, vill bara gå coh sova istället. Men nej jag cykla på affären, köpte lite frukt till fruktsallanden som vi ska äta (har ätit) inatt. Köpte en liten glass också som gjorde att jag fick ont i magen, det är nog ett tecken på att jag inte ska äta sånt slafs... snart sommar och bikinitider och en massa överflödiga kilon, hmmm icket bra...
Sitter iaf på jobbet nu, var ner en sväng och hälsa på, på akuten. De blev lite förvånade då jag kom ner i fel färg på kläderna haha :) dom tyckte jag skulle gå och byta om till mina gröna kläder, vilket jag kan hålla med om, är ju så mycket snyggare i dem än i dessa fula vita bleka kläder. Dock trivs jag ändå helt ok här uppe, jobbar med två trevliga personer och ser detta mer som ett inlärningstillfälle med betalt än ett jobb, anser ju fortfarande att ambulansen är min primära arbetsplats även om jag för tillfället har mer tid här. Tänker att jag blir en bättre sköterska om jag gör andra saker än sitta i en bil och ta blodtryck även om det är det jag egentligen brinner för.
På söndag så åker jag hem till Älvsbyn för att sedan påbörja min praktik på ambulansen i Piteå, ska bli spännande, är faktiskt väldigt taggad, ska bli jätte skoj :) Hoppas dom är snälla mot mig, skulle ju dock bli förvånad om annat, folk brukar vara snälla mot mig :) Måste ju vara en ganska trevlig person jag också :)

Gillar inte när folk inte hör av sig

Hm har nu suttit och väntat på ett besked sen jag vaknade, gillar inte när folk säger de ska höra av sig och sen inte gör det. Brukar hinna ladda upp mig och bli sur, men denna ggn ska jag andas lungt och hoppas att det finns en naturlig förklaring, tex att telefonen är trasig eller nå likande, grr... sitter dock inte inne och väntar, varit ute och gått med Marlene nån timme och sen lite te och fika hemma hos henne :)
Men nu måste jag ju få berätta att jag har fått köra min första blåljuskörning ever :) Var ju på utb igår, jobbade igår natt. Vi var ute mest hela natten, så ingen sömn, men jag fick köra blått hihi...kändes skumt, men min kollega var lugn och jag var lugn så det gick bara bra. Dock var det ju mitt i natten så det var inga bilar ute och jag körde tyst utan sirener, blev bara blåblinkande, men iaf, nu har jag testat det :) Kom hem vid 8.30 då jag hade morgonjouren i morse, gick och la mig och somna som en stock på en ggn, vaknade 17.15, ville inte stiga upp, skulle lugnt kunnat sova flera timmar till men hade ju lovat Marlene att vi skulle träffas så det var bara att masa sig upp. Nu ska jag läsa lite inför seminariet i morgon sen gå och sova, har ju varit vaken typ 6 h nu ojoj ;)
Lite sur bara för att mina egentliga planer inte blev av och framförallt för att personen inte hört av sig...hade ju sett fram emot denna kväll, jaja så är det, varför är jag inte förvånad??
Nu måste jag snart dra upp resväskan från källaren också, åker ju bort i 2 veckor på praktik så kanske bäst packa lite mer kläder och dyl ön vad jag brukar göra då jag åker upp till norrbotten hehe....
sov gott, det ska jag göra!

Bra dag idag

Kom hem från jobbet vid 8 tiden i morse, ställde väckaren på 12, och när den ringde så sov jag så underbart skönt att jag nästan ville gråta för att jag var tvungen stiga upp haha, men det var bara att hoppa i kläderna och cykla iväg till jobbet för utbildning i Prio 1 körning som räckte mellan 13-16, så nu får jag köra Prio 1, ska bli spännande att se när första körningen blir, ska jobba inatt på amb så kanske det inte är så långt borta =) Efter utb så cyklade jag och Emil ner på stan för att köpa oss var sitt headset som vi måste ha inför seminariet på fredag (har testat så det fungerar också och det gjorde det också). Sen blev det Body shop, skulle bara köpa en hudlotion kom ut med tre och en duschcreme på köpet haha, vad gör man när man älskar att lukta gott. Sen blev det inköp av lite nytt smink, jätte tråkigt köpa en ny mascara men behövligt. Slutade dagens tur på stan med att cykla till Emmas nya salong och titta in hur det såg ut där, väldigt fint, ljust och fräscht, köpte lite nytt schampo också. Så ingen mer handling för Erika nu hihi... Nu ska jag se lite Simpsons, ta ett bad och sen göra mig klar för att åka och jobba natt, är som en natt vecka denna vecka, är iaf ledig i morgon tor, då blir det film uppe på Ålidhem =) ska bli jätte trevligt, kanske köpa en macka från Subway också hihi...

En dag i ilskanstecken

Kan väl börja med att säga att det nog är tur att jag sovit mest hela dagen :) Ska berätta allt från början och det började egentligen igår kväll. Efter en väldigt hekitsk dag med plugg och annat tog jag mig äntligen ut till stallet, var super bra väder och jag ville väldigt gärna ut och rida lite, så jag och Fighter tig oss en liten sväng, blev inte så länge då jag skulle hem och duscha innan jobbet. Iaf när jag ridit klart lämna jag han inne och tog in resten av hästarna, vädret var super och dagen väder skulle också vara bra så för att spara lite tid så tänkte jag att jag skulle ta och bära ut höpåsarna och ställa dem utanför hagarna så jag bara kunde slänga in höet imorgon då jag skulle ta ut hästarna så det skulle gå snabbt så ja kunde få åka hem och sova efter nattens jobb. Gick in i stallet sen bytte om släkte och stängde stallet innan jag skyndade mig hem, fick stressa in i duschen och sen kasta mig i bilen för att inte komma försent till jobbet. Natten var lugn och skönt, lite för lugn kanske. Sen på morgonen efter jobbet åkte jag ut till stallet på en ggn, super väder ute :) och vad möts jag av?? jo ett meddelande på tavlan inne i stallet (är detta dagis eller?) För det första kan jag tycka att har man något att säga till någon så ringer man eller skickar ett sms, skriv aldrig mer nå jävla meddelanden till mig på tavlan, OK?!!!!!! Sen för det andra var det ju innehållet i meddelandet som nästan är skrattretande och det är då man kan ifrågasätta hur gammal personen i fråga egentligen är, (hon är vuxen, äldre än mig). Kan ju berätta vad det stod:
Erika
* Du ska ta av .... Bootsen på kvällen och ta på dem på morgonen.
* Sätt inte ut höpåsarna i hagarna på kvällen för att det kan bli väderomslag
* Stäng dörren efter dig
Typ så stod det. Och då kan jag ju börja med att berätta att jag RÅKADE glömma de förbannade jävla helvetes bootsen, typ första ggn jag gör det och då blir jag behandlad som en barnunge, vad fan liksom!!!! Går världen under nu kanske?? hmmm.. Sen till detta med höpåsarna som egentligen är det som gjorde mig FÖRBANNAD, vi packar vårat hö i dom här blåa Ikea påsarna, helt vattentäta. Fungerar jätte bra att ha ute, man vänder dem upp och ner, höet är skyddat mot ev väder som kan komma, plus nu att under denna natt var det klart och fint väder hela tiden så vad fan liksom, sen vem är hon att bestämma över mig hur jag ska göra när jag har jour? Huvudsaken är väl att hästarna får mat och får komma ut i hagen??? Sen som sagt ville jag spara lite tid i morse. Men denna person hade iaf burit in alla påsar igen så nu fick jag släpa ut dem en ggn till, och det bara bubblar av ilska inom mig när jag tänker på detta. Och sist, JAG STÄNGDE DEN JÄVLA DÖRREN, jag är inte dum i huvudet!!!
Sen hade hon skickat ut sms till alla (utom mig) en bild på den öppna dörren och att höet var"utslängt" i hagarna, vad tusan, jag hade burit ut det och lagt det, inte hade jag kastat något. Min fråga eller undran är ju nu då, hade det inte varit lättare om hon ringt mig eller smsat mig om ho undrade eller störde sig över något? Varför skirva barnsliga meddelanden på tavlan???? Så som sagt, skriv aldrig mer såna meddelanden till mig på tavlan, ta kontakt med mig och bete dig/er som vuxna!!!!!!!!!!
Känner att jag fortfarande är förbannad, händer verkligen inte ofta, typ 4 ggn i mitt liv som jag kan komma ihåg att jag är arg, såhär arg alltså. Så arg att jag skriker, kastar och nästan skulle kunna slå något. När det typ kliar i kroppen och kokar inom en. Det jag kan tänka mig är att hag egentligen har en ganska hög toleransnivå och att jag går och samlar på mig en massa saker och sen behövs det inte mycket för att bägaren ska rinna över. Så ni kanske tycker detta är banalt, men jag är ARG, på riktigt....bra jag är ensam, vill inte ta ut sånthär humör över någon annan, som såklart inte förtjänar det!
Nej så kontentan är väl av allt detta att bete er som vuxna människor, prata med personen i fråga, vi går inte på dagis längre. Tänk så många missförstånd som kan lösas genom att prata med personen man stör sig på....
Nu ska jag fixa till mig lite innan jag ska cykla iväg på jobbet. I morgon är det Prio 1 utb på jobbet, sen är det bara att "tuta" och köra ;)

RSS 2.0