trött eller övertött, kan inte sova iaf!

Är så himla sliten, känner ig lite små stressad. I natt har jag sovit så himla dåligt fast jag var hur slut som helst, känt mig så fruktanvärt stressad. en sån stress som bara finns där,för jag är inte stressad över något speciellt, känns som om kroppen springer omkring bara då jag försöker slappna av. Somna kanske kring kl 3 i natt då jag gick upp och tog en Ipren, skulle sen upp kl 6 och jobba 14 h, så nu sitter jag här 01.30 utan att kunna sova, igen!! och efter en skit skit dag som får mig att verkligen tvivla på mitt val av yrke.

Började med att jag var på den gruppen på avd som jag tycker minst om, har inget att göra med pasienterna, mer med personalen. Man kan aldrig slappna av där för det känns som att vakar över en. Hela dagen har jag bara varit förbannad, brukar kunna kontrollera mig men idag tror jag det syntes i mina ögon att jag var på dåligt humör, fick den känslan att de backade undan lite från mig i vissa tillfällen, vilket kanske var det bästa också. Tycker att de som jobbar där ger mig de jobb de själva inte vill ha. Vi ska vara ca 4 st på jobb som tar hand om 8 pasienter. Sen helt plötsligt så skulle alla på guppmöte, alla utom jag som skulle vara kvar själv med en massa folk som jag skulle vakta. Men sen så fick jag avbryta min lunch tidigare för att de hade det lite travelt underr lunchen för att nån skulle gå och då skulle en bli ensam, och det ska man inte vara tydligen fick jag då höra (men när jag ska vara ensam ja då passar det att smita och lämna mig) det var då inte ens någon panik, alla satt ju och åt mat...där började mitt humör att svikta lite... sen gick jag och satte mig med en kvinna, höll henne i handen och gav henne lite uppmärksamhet, nej då var jag tvungen gå till en annan som vandrade (lite väl mycket enligt de ordinarie, jag tyckte inte det) Fixa det säger de bara, vad fan vill de att jag ska göra?? jaja jag gick och prata  med personen, vi gick in på dennes rum, titta på bilder och prata, gick bra, personen lugnade sig....ja då kommer personalen igen och då ska jag gå och hämta någon hos frisören...så fort jag kommer tillbaka därifrån och ska ge denne mat så måste jag byta av en annan som haft hand om en speciell person som alltid måste ha med sig en person, för att hon skulle vara vara med denna till kl 14 och nu var den ju 14.15!!! men vad FAAAN, ska jag klyva mig på fyra eller?? Ja då får jag gå och sätta mig med den nya personen och då säger hon i ordinarie personalen att hon måste gå och dokumentera, så är jag ensam igen, på avd med 8 st!!!! trodde inte ma skulle vara ensammen??? Och när ska jag få dokumentera då??

En annan sak som också gör mig förbannad är att ingen lyssnar. finns verkligen en massa saker som borde tas tag i, har uppmärksammat dessa och fört de vidare, men ingen jävlen lyssnar ju!! ibland känns det bara som, varför bryr jag mig ens?? orka lägga ner energi, försöka göra ett bra jobb då ingen lyssnar... =(

Efter mitt ordinarie jobb gick jag och jobba på en annan avd som jag verkligen gillar att vara på,är som ett mini sjukhus så det är riktigt skoj... men det var också detta som gjorde att min dag blev förstörd..hoppas att det är för att jag är trött som jag bara överreagerar... skulle gå och sätta nål på en då en annan ssk bad om stickhjälp då hon inte ville testa sticka denna person då alla kärl var som sytrådar....ja jag gick och testa, klanta mig, nålen gled ur och kärlet sprack....sen skulle jag rika en annan person, lyckades jag med det?? nej inte det heller...jävla hål, hatar då det finns mer än ett!!! sen kan jag inget om hur datasystemet fungerar, vet inte vad medicinerna är för,när de ska ges... det ska man tydligen gissa sig till här i Norge....man får ett jätte grötigt papper från läkaren där det står en massa läkemedel typ albyl 75 mg x 1,cozaar x 1, paracet 1g x 2 osv... det står inga tider eller nå,det ska man tydligen redan veta!!! snacka om att ja känt mig totalt värdelös idag...fått fråga min medsköterska om hjälp hela tiden...
En pat svimma för mig också, hann fånga upp denna iaf så ingen skada skedd, tur jag stid bakom, det var väl det enda bra jag gjorde idag...

Sen en annan sak som gör mig arg är att om jag inte kan en sak och vill ha någon som ser när jag ska göra det, tex blanda ett speciellt dropp, kankse ett antibiotika, som jag inte blandat förr, ja då tar de över för att visa...är det inte bättre att jag får göra det själv?? dom kan väl bara säga hur jag ska göra, jag är väl inte dum i huvudet eller???

Ne om man kanske skulle ta sig en dusch nu eller nå??? två på natten....försöka sova lite..tur jag har sovmorgon i morgon och att jag sen ska jobba på min favvo grupp med en jätte trevlig person. =)

sen skänker jag en tanke till du som lämnade oss i natt, du var en fin människa!!

sov gott

ödemarken i Kangerlusuaq

norsk rasism mot svenskar

Ja man slutar aldrig att förvånas måste jag säga. Fick höra det idag att en på jobbet inte är så inbjudande till att svenskar kommer och jobbar som vikarier för då får inte norskar chansen att jobba. Saken är ju den att svenskarna kommer ju och jobbar i Norge för att det är där jobben finns för att norskarna inte vill jobba. Där jag jobbar just nu finns det 2 heltidstjänster ute, men inga sökande, vad fan ska man då klaga på?? Vill hon kanske jobba ensam?? Det roliga till denna historia är ju att hon är en nynorsk själv, född utanför europa, men som sagt man slutar aldrig förvånas över folk.

Har haft en släng av hemlängtan nu ett par dagar. Ingen stark hemlängtan, bara vanlig hemlängtan. Men jag måste tänka att jag har ett jobb att sköta, jag behöver en inkomst och det gäller bara ca två månader till, det kommer gå bra. Har kommit in ganska ok i jobbet nu, så det känns iaf lite lättare gå till jobbet.

Idag då jag och Frank var på coop för att handla så fick jag ögonen på en påse med småkakor, och det var inte vilka kakor som helst. Samma kakor som vi åt i överflöd när jag var på träningsläger i Danmark då jag gick i sjätte klass, otroligt att jag minns dem haha, jag blev så himla glad så jag köpte mig en påse, och de var minsann goda fortfrande, vissa saker förändras inte!! hihi

Nu är Sandra på jobb och Frank har åkt hem för att plugga, så nu sitter jag ensam i soffan med mina småkakor, tvärr fick jag ont i magen och orkar inga mer hehe

På tor så ska jag börja kursen på universitetet i Stavanger, ska bli spännande se hur det komme gå.

Har som en konstig känsla, känner igen den och jag tror det är stress, tyvärr... vet intevarför och det är frustrerande... men jag börjar känna mig mer stressad, ledig i morgon som tur är, behöver få sova känner jag. Ska med Sandra på stan i morgon, det ska bli trevligt, få lite qualitytime med henne, vi har än så länge typ bara gått om varandra, förutom i sön då jag ringde ut henne extra för att allt var ett STORT kaos.

Ha det bra
hej



Jag och Frank

Jag och Sandra

glad

tänk vad lite som krävs för att man ska bli på bra humör! Har som gått i en dvala nu i några dagar och önskat mig bort till ett roligt meningsfullt och intressant liv. Ikväll hände det en sak på jobbet som krävde en sansad och stresstålig människa, men ändå lite snabbt agerande. jag var den enda sykepleiern på jobb så det var min uppgift att vara den människan, och jag klara mig galant tycker jag. Kände mig lugn hela tiden men ändå på G. Ringde dock ambulansen iaf. Först trodde jag att det var en ganska vanlig grej, men ångra mig sen till en annan mer ovanlig sak som jag faktiskt aldrig varit med om. Amb gjorde sina kontroller, ringde läkaren som konstatera att det såg bra ut. Jag fråga vad läkaren trodde det var som hänt, och han hade ställt samma diagnos som jag gjorde innan...då blev jag GLAD hehe... fick även nr till chefen på ambulansen i Stavanger så att jag kan få ringa och fråga om jag kan få komma på en studiedag sen nån dag då jag är ledig =)
Det är akutsjukvård som jag vill jobba med, finns inget annat känner jag nu....det är därför jag tycker mitt liv står stilla.
Nu ska jag sova, upp kl 6 i morgon och jobba dubbelvakt från 7.30-22 det är slitsamt kan jag lova! MEN PENGAR PENGAR PENGAR!!
sov gott alla

panik

Får små panik känslor ibland när det kommer till livet. Igår fick jag veta att en kompis ev fått ett fast vikariat, Grattis btw. men när jag får veta såna saker som att folk får jobb, barn skaffar hus mm får jag panik. Saken är den att det inte är något jag söker efter, har ju tex aldrig sökt på en fasttjänst för att jag inte vill ha det just nu, klarar inte av att känna mig låst. Fick ju till och med lite panik då jag fått en ny lägenhet, tänkte att herre Gud tänk om detta inte är vad jag vill, vill jag bo här?? vet ej!! vad ska det bli av mitt liv?? Varför kan jag aldrig bestämma miug var jag vill leva och vad jag ska göra?? trivs egentligen med mitt liv som det är, dock lite stressad att jag inte ska hinna med allt jag vill göra haha.

Det enda jag varit 100 % säker på är att jag vill jobba på ambulansen och så känner jag fortfarande, men där finns det nog inte nog med jobb för att jag ska klara mig...men men i framtiden kanske =)

Har anmält mig nu på den där kursen på univrsitetet, lite nervös om det är rätt sak att göra...ingen utbildning är ju bortkastad så inte för det... men tänk om det ändå inte finns nå jobb?? suck.. sen e de ju det här med att flytta och jobba utomlands som lockar... hur ska det bli med den saken??? ne jag vet inte suck...

Mitt liv kommer att sluta med kaos tror jag!!!

Nu ska jag iaf springa iväg på jobbet, jobbat kväll.
lämna gärna en kommentar om ni känner som jag eller känt som jag....bra veta att man kanske inte är ensam om att känna panik hela tiden!!


så..

Ja nu blir det så att jag ska läsa lite igen... men det blir inte på två år, bestämde mig att jag inte ville flytta till Norge permanent just nu och det måste man ju nästan då man ska plugga heltid. Nej det blir en kurs istället på 10 hp som räcker fram till jul. Men den ger mig ändå behörighet att jobba som HMS koordinator så har jag tur kan jag hitta mig ett bra jobb sen. Det ska tydligen finnas en hel så...skulle kännas bra att veta att man har lön varje månad =)

Annars så har det inte hänt så mycket spännande...minns inte om jag skrev om Ozzy Osbourne? att jag var och lyssna på honom? bloggar ju inte så mycket så jag minns inte riktigt vad jag skrivit haha

På ons (nästa) kommer iaf Sandra. Jag hoppas att hon kommer få bo i samma lägenhet som jag. Vi har ett ledigt rum just nu iaf, så kommer det ingen i veckan så kommer hon nog att få det =)

Vi har typ tropisk värme här ibland på kvällana och då längtar jag bara utomlands... det är underbart, ikväll var det en sån kväll =)

lägger ut en liten bild av naturen som jag ser då jag är ute och går, eller ute på tur som det heter här ;)







mer bilder kan ni finna på min resdagbok. Jag har samma användarnamn som mitt bloggnamn.
ha det bra

plugga

Jag har bestämt mig för att börja plugga igen. Ska börja en utbildning i Stavanger vid universitetet, Helse miljö och säkerhet, två år så har jag en masters sen =) Bra möjlighet till bra jobb med bra pengar. Just mailat till skolan för att se om jag kan hoppa på utbildningen nu eller om jag ska ansöka till våren... det fanns nämligen platser kvar såg jag och första lektionen är inte förrens i slutet av sep. Känns bra att ha bestämt mig att göra nå med mitt liv hehe... eller nå mer med mitt liv iaf.

trivs iaf jätte bra här i stavanger.. en otroligt vacker stad...jobbet är väl sådär... ett jobb är ett jobb...inte det roligaste jag gjort men jag får ju iaf lön så jag ska inte klaga. går på jobbet nästan varje dag och gör det jag ska, går hem och sover. Så mycket mer är det inte...får väldigt bra pengar MEN jag kan säga att jag kämpar för dem... de som tror att det är lätt att jobba i Norge har tydligen inte provat det. Jobbar allt från 7-14 h pass... inte mycket ledig tid... men så e jag här för att jobba så jag klagar inte på det... det jag klagar på är att jobbet är tråkigt =P

Igår varjag och lyssna på Ozzy Osbourne som var här i Stavanger och spela... sen satt och jag Frank i en park och drack vin och  åt chips...väldigt trevligt var det. Parken var som förtrollad... sen sån skog som man ser på film... en massa lövträd och en upplyst stig... ser ut som skogen i Narnia eller nå liknande =) LOVE IT!!!!!

ha det bra alla där hemma...saknar er

RSS 2.0