Norge, Oslo

Jaha då sitter jag här igen, Norge. Dock denna ggn är jag inne i Oslo stad och jobbar. I helgen är jag på Radiumhospitalet, mestadels cancer, eller i princip bara cancer på hela sjukhuset. Det är ett väldigt gammalt sjukhus, långt ifrån Akerhus. Till veckan ska jag och jobba på Ullevål, ett av Oslos størsta sjukhus, ska bli intressant. Bor väldigt nära Ullevål, typ fem min bort kanske på sin højd (då medräknad tid att vänta på rødljusen). Radiumhospitalet är desto längre bort, tar ca 50 min att gå. Går ju såklart bussar och tunnelbana hit men varfør åka när man kan gå och få motion?? Førstår dock inte en sak, hur kan de i Norge klaga på att de är underbemannade? Jag har två patienter att ta hand om, vi är 3 sjukskøterskor som delar på 7-8 patienter, nu är ju dock två på permis, men iaf, finns ju inget att gøra, sitter nästan bara av tiden, jaja.
 
Sen måste jag upplysa om mitt utmærkta boende, bor ca 7-10 min från Oslocentrum, hur himla bra som helst, så till veckan ska jag ner och vandra på stan och kolla lite affärer, dock inte shoppa upp pengarna jag tjänar, men lite kan man ju kolla iaf :) Sen ska jag ev träffa Frank på måndag em så då blir det väl middag eller fika på stan, ska bli trevligt, länge sen vi sågs nu.
 
Trivs faktiskt ganska bra i Norge denna ggn, har inte känt såhär før Norge sen jag och Karin var i Nøtterøy. Gillar helt klart Olso som stad, stor fin och gammal, känns som om jag är utomlands (vilket jag såklart är, men jag menar riktiga utomlands hehe).
 
Går dagvakt i morgon, jobbigt stiga upp men trevligt få komma hem medans det ær ljust ute. Kanske hinner kolla in den stora fina parken i mitten av Oslo om det ær væder.
 
Ha det bra ni där hemma før det har då jag :)

Härlig dag

Varit ledig idag och verkligen varit ledig, känns hur bra som helst, börjar uppskatta dessa dagar mer och mer =) blev bjuden ut till Sävar till en kollega på lunch och lite bubbelbad :) tanken var att vi skulle åkt ut till hennes sommarstuga egentligen men det skulle visst röjas skog så det får bli en annan ggn. Jag och en kompis satte oss i min bil som nu lagligt rullar på vägarna sen sommardäcken är på plats (nu är det bara upp till min egen diciplin att INTE ta bilen när jag kan cykla). Körde iväg till Sävar där en god lunch väntade, hemmagjord köttfärspaj med sallad, jätte gott och till efterrätt blev det vattenmelon, jordbubbar med glass och maränger :)
 
 
Efter maten blev det att hoppa i bubbelpoolen och det var så härligt, 39 grader varmt och luften ute var också varm men inte för varm. Satt ganska länge i varmvattnet och bubblade och pratade en massa strunt :) jätte kul att fast man är så olika åldrar så trivs man så bra tillsammans, älskar verkligen mina kollegor och vänner på ambulansen i Umeå :)
 
 
Skrev ju förresten inget om min lilla minisemester. Åkte ju till södra Sverige i förra veckan då jag har några dagars sammansatt ledighet :) åkte först ner till Falun och hälsade på Royal och Charlotte. Dom mådde bara bra, kul se att det fungerar så bra och jag känner fortfarande att vi gjorde rätt, visst saknar jag han ibland men jag ångrar INGET, Fighter är den rätta för mig och Charlotte känner samma sak så båda är jätte nöjda och tror även att hästarna känner det samma.
 
 
Efter ett härligt dygn i Falun så begav jag mig norrut mot Stockholm där jag spenderade en regning dag på Stockholms gator och for runt lite där i min ensamhet innan jag satte mig på bussen till Uppsala för att hälsa på hos Eric och Hanna. Vi hade det väldigt trevligt, inga större utflykter. Lite god mat och lite film. Följde med Hanna på gymmet och sen ut och äta mat på indisk restaurang. Blev en kort vistelse (2 dagar) sen blev det att sätta sig på flyget hem för att skynda sig på jobbet. Men det kändes skönt få komma bort lite, se nå annat och faktiskt njuta lite av denna regninga sommar som nu verkar gå över till en vacker höst =)

Första gången..

Jag kräks när jag har migrän....otroligt äckligt måste jag säga.
Kom hem efter en full jobbnatt, gick och la mig och vaknade vid kl 14 med världens värsta huvudvärk, ont i magen och kallsvettig....slutade med att jag kräktes, tur jag hade kvar "bakishinken" vid sängen, såg även att jag kräktes blod, inte bra.... men nu mår jag bättre iaf. Trött och slut och nu ska jag ligga på soffan och se Simpsons i mina mjukiskläder hihi... ber om ursäkt för detta äckliga inlägg...är bara så himla ovanligt att jag är sjuk, och jag gillar det INTE, fy tusan....Nu lite glass tror jag allt..

Otursveckan

Nu när denna vecka är slut tänkte jag att det är dags att berätta hur den har varit (hemsk). Började i måndags.
Gick av jobbet kl 06.30 i måndags, cyklade hem och gick och la mig, kl 7.30 ringer telefonen, det är killen som jag köpt sommardäcken av som säger att han är framme nu, så jag klär på mig och går ner för att möta upp. Tänker att det är smidigast att lämna av däcken i garaget så jag kan lägga in däcken i kofferten på en ggn så vi lastar av där, jag betalar och han åker. Märker sedan till min frustration att bilen är död, helt urladdad vilket betyder att jag inte kan få upp koffertluckan eller nån dörr heller för den delen, enda dörr som går öppna är förardörren. Jag kan ju inte lämna 4 däck och fälgar i garaget så det är bara till att ta varje däck och rulla dom ett och ett ner till förrådet istället. När jag var klar med det gick jag upp och la mig igen. Ca 30 min efter jag lagt mig ringer telefonen igen, en arbetskamrat som undrar om jag ev har råkat få med mig hennes nyckalr hem, vilket jag såklart hade så det var bara att stiga upp igen och möta upp henne, seeeen fick jag gå och sova =)
 
Mån fortsätter. Hovslagaren ska komma ut och sko Fighter så jag tar cykeln och paddlar iväg till stallet, ca 100 meter från stallet så får jag punktering (andra ggn i sommar) typiskt! Får lift hem av en tjej i stallet iaf som tur var för jag skulle ju till jobbet. Behövde ju en cykel så for in på biltema och som tur var hade dom öppet (kl var nu 18.45, dom stängde kl 19.00) dom hade en färdigmonterad cykel som jag fick köpa så det var ju skönt att jag skulle hinna till jobbet iaf. Cyklade hem, åt middag och duschade innan jag cyklade iväg till jobbet. Parkerade utanför personalingången och sprang upp på jobbet och jobbade natt. Ganska ok natt, lagom med jobb och trevliga patienter. Lagoom trött och less kl 07.00 på tis morgonen så ska jag cykla hem men kan inte hitta cykeln. Söker i ca 10 min bland alla 100 tals cyklar som står utanför sjukhuset, och sen så går det in hos mig att den är fan stulen!!!!! Någon har stulit min nya cykel, GUD FÖRBANNAT!!! Ringer och gör en polisanmälan på en ggn och får sen vandra hem i mina flipflop (bara ca 4,5 km att gå) inte så nöjd. När jag kommer hem försöker jag ringa till biltema för jag behöver ju en cykel men det går tusan inte att komma fram till deras kundservice, blir bara bortkopplad, försöker i ca 1 h innan jag blir less och går och lägger mig. Kan bara sova några få timmar, (är ju lagom frustrerad) kliver upp och går till biltema där jag beställer en ny cykel som de moterar till mig. Går ner på stan och tar en fika med Marlene, innan jag får fara tillbaka till biltema och hämta den nya cykeln. Cyklar sen till jobbet igen.
 
På onsdagen så jobbar jag med Urban och han är så snäll och följer med mig hem och tittar lite på bilen för att se om vi inte kan få igång den. Vi lånar en batteriladdare från jobbet och efter att ha klättrat omkring inne i bilen ett tag så hittar vi var vi kan koppa in kablarna. Tyvärr så startar ju tjuvlarmet på en ggn bilen får lite ström i sig så detta fångar ju grannarnas uppmärksamhet (vilket iof är bra). Vi får larm och måste åka. Åker sen tillbaka och försöker lite till men utan större framgång, får ytterligare ett larm, nu en prio 1 så det är bara att rusa därifrån. Och när vi åkt en kort bit så kommer jag på att FAAAAN jag har låst in mina lägenhetsnycklar inne i bilen i garaget. Så nu kommer jag inte komma in i lägenheten ikväll eftersom att nyckeln till garaget är på nyckelknippan som ligger i bilen, SUCK säger jag bara!!! Kan inte tänka på nå annat, blir grymt stressad över detta. Och en annan sak, får övertid och håller på att missa bion. Skulle gå och se Batman med Maria och hade bokade biljetter som skulle hämtas ut senast kl 17.10. Och kl 17.05 är jag fortfarande på jobbet. Vi hinner dock till  bion men blir av med våra platser, får nya, sämre. Filmen är jätte bra iaf så. Sen cyklar jag hem i regnet och hoppas att nån granne är ute så de kan släppa in mig i garaget. Det är det så får iaf tag i mina nycklar, tack Gud! När jag sen kommer in så blir det bara för mycket och jag måste gråta lite, gråter och lättar på trycket i ca 5 min sen är det bra och jag ringer till Andreas och frågar om han kan hjälpa mig med bilen sen till helgen, det kunde han, hurra!!! :)
 
Sen är väl egentligen resten av veckan ganska lugn, slog huvudet ggr 2 i en hylla på jobbet men annars så tror jag att oturen slutade där :)
 
Igår (lör) så kom Ante hit och hjälpte mig att starta igång bilen, gick bra, körde den till jobbet och tvättade av den (den var sjuuuukt smutig efter att ha stått i ca 3 månader) Körde till stallet och lämna av lite saker innan jag körde tillbaka till jobbet igen och tvättade upp bilen ordentligt. Sen koppla jag in batteriet i batteriladdaren och där har den fått stå tills idag, var nyss och hämtade den =)
Skulle försöka byta däck igår kväll också men bultarna satt alldeles för hårt så det gick inte, får ev lämna in den på verkstaden för byte, jaja, nu rullar den iaf =) Ska göra ett nytt försök till däckbyte nästa helg, vi skulle spruta på nå medel som kunde hjälpa till att lossa på bultarna.
 
Igår var jag sjukt sugen att gå ut och festa lite så fick med mig Anderas iaf och vi hade så himla trevligt. Satt först och drack vin i en busskur ur plastmuggar haha...tog bussen sen ner på stan och satte oss på TC och drack lite cider och öl där. Vi var kvar till kl 01.45 då vi ville ha mat så vi gick till Max, men där var det sjuuuk kö, både till toaletten och till maten så vi får lätta på trycket ute i det fria och sen gå på Frasses istället. Där satt vi och åt mat tills kl var typ 03.00 så bjöd Ante på taxi hem, nice =) var hemma vid 03.30 och i säng vid kl 04. Hur bra kväll som helst. Och idag är jag pigg och fräsh... håller på att tvätta ur hela min garderob och slänga vissa saker eller lägga i säckar till myrorna. kommer dock ta ett tag, bara inne på min tredje maskin, dom är ju dock proppfulla haha....torkat ur garderoben också. Hunnit handla lite mat till i morgon (åker till Nordmaling och jobbar) hunnit ta en power walk till jobbet och hämtat bilen. Ska nog lägga mig och se lite film snart tror jag, är ju egentligen bakissöndag så ;)
 
Måste dock förbi Emil sen och hämta en resväska jag ska få låna, om jag inte tar min svarta Haglöfs, får se vad jag ska ha med mig till min lilla semester i södern, flyger till sthlm på tis. Ska förbi till Falun en sväng och hälsa på Royal, sen förbi Uppsala och hälsa på Hanna och Eric och sen till Stockholm och hälsa på Jessica =) ska bli skoj komma bort lite.
 
Ha en fortsatt trevlig helg alla.
kram

RSS 2.0