Nattjobb & sushi

Dagen började kl 9.00 vaknade och var pigg, låg och drog mig en stund då jag såg det hemska vädret ute. Åkte sedan förbi Veronica och hämta upp henne för en sväng till stallet, otroligt oinspiredad att rida då det vräker ner, så det blev bara en snabbis. Sen var det tänkt att jag skulle möta upp Marlene för en promenad och sen träffa Emil för lite gymträning, Emil ringde sig sjuk så jag drog på promenaden och gick och la mig istället, sov till kl 15.30 och drog efter det ner på gymmet själv och tränade lite innan jag träffade Marlene för en promenad. Tog svängen upp till jobbet. Jobbade natt inatt, började kl 18.30, haft en bra lugn natt med lite halv flumma möten med diverse människor. Till middag blev det sushi från Sagami, och jag frälsde min kollega så mycket att vi fick åka till ica för att köpa lite sushi saker så hon kunde göra eget hemma, väldigt trevligt :) För övrigt är det nu andra ggn jag använder min cykelhjälm då jag cyklar, känner mig som en tönt om jag ska vara ärlig, önskar den vore osynlig... men vad gör man då man förespråkar cykelhjälm till sina patienter och sen inte använder den själv?? ganska dumt...hoppas bara jag håller fast vid den, står ut tills jag tycker det känns ok. Nu är jag halvkall efter cykelturen hem från jobbet, så nu ska jag kasta mig i badet för att värma mig lite sen blir det bums i säng!

jo jag vet...

jag vet att den heter hunger games, men jag skrev på min ipad och såg inte att den jävlen ändrade ordet hahaha....

morgonpigg

Helt plötsligt har jag blivit så väldigt morgonpigg, vaknade kl 8 i morse, låg till 9 ca sen tog jag mig en morgonpromenad på 1 h ca i det vackra vädret. Ska försöka sluta äta sötsaker nu också, få se hur det går, hmm... Nu ska jag iväg och skjutsa David till flyget och sen stallet en sväng innan jag ska träffa Ida på stan för lite lunch. Ikväll blir det som sagt bio med Siri och Veronica, ska bli trevligt. Få se om jag ev hinner plugga lite också, vore ju ganska bra och den 1 april ska jag börja plugga på fysiologin igen också, då har jag 28 dagar på mig så då borde jag ju hinna nöta in det ordentligt i min lilla hjärna!!! Nu måste jag dra så jag kommer på utsatt tid, är man taxi så är man ;)

Karin

Dagen börjar med 40 min på gymmet och rask promenad till och från såklart. Känns alltid tungt i början men detta ska nog bli bra. Sen hem och kasta mig i duschen för att hinna upp på stan en sväng och träffa Karin som har vägarna förbi. Blev att sitta och prata lite på Mekka och sen köpa lite nytt te :) fick sen ett sms om att min cykel var färdig så nu är det bara att trampa på, ska bara komma ihåg ta på mig cykelhjälmen också som ligger i hallen, kommer kännas skumt först men jag vänjer mig nog skulle jag tro. Nu har jag suttit och pluggat lite på min PTHLS och nu orkar jag inte mer, så ska nog bädda ner mig en stund och dricka lite av det nya teet. Bio i morgon med Siri och Veronica, the hunger Gates, kommer bli trevligt! Hejhej

Vuxenpoäng

Får man vuxenpoäng när man köper en elvisp? i så fall får jag några idag, vet dock inte vad jag ska använda den till men den kan vara bra att ha iaf ;) ifall nån annan vill använda den om inte annat haha....
Idag har jag suttit och gjort klart min inlämningsarbete, tog nån timme, hoppas det duger. Efter det fick jag en impuls att göra hål i näsan så nu sitter det en liten pärla där hihi...nöjd! Har även lämnat in cykeln på verkstaden nu så den får sig en omgång så jag kan börja cykla sen. För tillfället så har den inga bromsar och bara en växel, lite tungt att alltid cykla på tyngsta, men nu är det snart åtgärdat och då behöver jag inte köra bil lika mycket, bra försöka få mig lite motion också, kan jag behöva, är ju som en degklump!!!!
Tittade in hos Siri en sväg också nu då jag gick hem från stan, allt var bara bra med henne...fick lift hem, vilket var skönt då jag var så hungrig. Nu ska jag strax hoppa i säng, i morgon ska jag träffa Karin en sväng på stan. Sov gott

Självförtroende

Önskar verkligen att jag hade lite mer av den varan. Hade examination idag och var så nervös så jag vet inte vad, sprang på toaletten hur mycket som helst hemma och hjärtat klappa på rätt hårt. Hade läst på och övat på jobbet med jätte duktiga kollegor som sa att det här fixar du, och ändå så tror jag inte det. Nu gjorde jag ju det iaf och det känns skönt, Tom (examinatrn och min kollega) sa att det var perfekt, gjorde inga fel och glömde endast att lyssna efter tarmljud (vilket jag själv kom på men eftersom jag gått vidare från det steget så sa jag inget, dumt kanske?). Ibland när jag jobbar med vissa personer som jag verkligen tycker är så fruktansvärt duktiga blir jag lite fundersam och undrar om jag någonsin kommer bli lika duktiga som dem? Önskar det, men är tveksam...
Blev att sitta en stund på MB med Emil och Jenny efter examinationen, började skriva lite på arbetet som ska lämnas in på ons, gick hyfsat, tror jag kan ha d klart tills i morgon em iaf och hinna stallet på morgonen så det känns iaf lovande. Nu är det Maria Wern på tv, så nu ska jag bädda ner mig och kolla lite, ta en kopp te innan jag ska sova.

Söndag dagen efter

Igår kväll var det tjejfest på västerslätt. Mycket trevligt. Maria kom och hämta mig sen blev det lite vin och chips, ost och kex. Alex och Patrica kom också, även en kompis till Patrica. Vi hade det väldigt trevligt. Fick dock höra att jag var en dålig förlorare och det kan jag vekligen hålla med om, blir förbannad när det går dåligt och jag inte vinner, nu vann ju jag och Patrica iaf så det löste sig ju iaf till det bästa hihi...Sen fick jag åk med Alex hem vilket var väldigt skönt då det inte finns nå bussar som går från västerslätt vid den tiden på dygnet. Var hemma strax efter kl 2 och hoppa i säng, somna nog på en ggn tror jag och sov gott fram till kl 11 på morgonen. Kl var ju iof 12 egentligen, hade alldeles glömt bort att kl skulle ställas fram, tur d var söndag och kanske tur att telefonen ställer om sig själv eftersom jag använder den som väckarkl om jag skulle ha behövt stiga upp.
Nu får man snart gå och sova, skönt, längtar...måste bara se Missing först hihi. I morgon är det praktisk examination i systematiskt omhändertagande, känns så nervöst, hoppas det kommer gå bra.
SOV GOTT

Livet går upp och det går ner

Fortfarande lite nedstämd för att jag inte klara tentan, suck. Gjorde en ny tenta nu i fre (en helt annan) tror dock den gick bra, så den har jag nog klarat, har fått veta hur många poäng jag fick, men fick bara veta att gränsen skulle vara på 70 % och om jag räknar själv på det så har jag klarat den så hoppas verkligen det. Nu på har jag praktisk examination och är nervös inför den...undrar varför jag aldrig kan tro att jag ska klara nå, varför jag alltid ska vara så nervös och negativ??
Igår på jobbet så klanta jag mig också. Förstörde en av portarna då jag backade rakt in i den då den hade börjat gå ner och jag inte såg detta. Min kollega sa att det inte var mitt fel, för att han surra med mig så ingen av oss hörde att den hade börjat sänka sig, och jag tittade ju bakåt oh ändå såg jag inte att den börjat sänka sig, så helt plötsligt hör man bara ett brak!! shit vad rädd vi blev, fatta inte alls vad det var som lät, och när vi sen steg ut ur bilen så tog det ett par sekunder innan man fatta ändå vad d var som hänt. Och där var den, totalt bucklad och pucklad, gick inte få upp eller ner och vi kunde inte få ut bilen heller, vilket var lite av ett problem då vi var tvunga ta oss iväg till Robertsfors. Fick ropa på en till kollega som kom och försökte hjälpa oss, så Urban och Jakob stod och knuffa porten uppåt så jag kunde backa ut cm för cm medans d böjde på antennerna som sitter på biltaket, och det var på millimetern att vi kunde få ut bilen. Chefen blev inte arg heller vilket var skönt, det är ju det man oroar sig över, att någon ska bli förbannad på en. Är ju som inte meningen att förstöra något sådär. Men så jävla klantigt det var, grämer mig lite över det fortfarande, även om ingen klandrar mig (öppet iaf).
Fick också veta igår att chefen ska avgå, tycker ändå de känns lite tråkigt, han har alltid varit snäll och rättvis mot mig och jag är rädd att man ska få en hemsk chef sen. För som sagt, man vet vad man har, men man vet inte vad man får!!!!! Glöm inte det
Idag blev det ingen ridning, började att regna när jag var i stallet och jag hade så ont i magen, så jag ville bara hem. Nu sitter jag i soffan, duschad och luktar gott. Ska iväg till Maria ikväll och äta lite ost och kex och ha det trevligt. Behöver det. Funderar över mycket nu och känner mig kluven inför vissa saker... Önskar jag hade pengar och tid att bara åka iväg och vara borta ett tag. Sitter och ser på 30 grader i februari på svtplay och blir så sugen att åka utomlands och dyka, tänk att jobba som dykinstruktör ett tag...härligt skulle det vara.
kram på er...

TV kändis (igen)

hihi, värsta bra jobbet jag valt, andra ggn jag får vara med på tv :) blev filmade idag av tv4 umeå angående ambulansbristen i västerbotten. De ville bara ha lite bilder av några som körde en utryckning. Vi ringde till SOS och bad dem skicka oss ett falsklarm så att det skulle låta lite i våra radior och att vi skulle få ett larm på våran dator i bilen. Vi fick larmet och gjorde som vi kommit överrens om med hon som filma, sen visade sig det att larmet var äkta....haha då blev det fart... var SOS som ringde upp oss och sa det, annars hade vi inte märkt det... men det gick bra iaf... roligt iaf få vara med på tv, tur jag hade fixat mig lite på morgonen så man inte såg helt ut som ett mongo!!!
Sen i stallet blev det bara en liten skritt tur barbacka runt Svidjan, jätte mysigt... kom dock en hund och jagade en katt och en människa som jagade hunden, hmm... det var lite läskigt tyckte Fighter (jag med som satt utan sadel med noll balans för tillfället) men vi löste det!
Nu ska jag hoppa i badet och sen sova, ska upp och jobba i morgon och skriva en tenta som jag inte fattar hur jag ska klara.... fan vad jag är dålig just nu....uscj usch usch...
sov gott

Besviken

Som alltid då jag misslyckas...även om jag var beredd på ett U på tentan så suger det fett att få U, är så besviken på mig själv, fick 29,5 poäng av 37 möjliga, fyyy fan vad jag suuuger, som vanligt!!! Omtenta 28 april, bara plugga på tills dess då, plus allt annat jag bör plugga, typ PTHLS.
Förutom det så är väl livet ok. Känner mig lite små stressad hela tiden bara, en inre oro som jag tror kommer från skolan, och det har väl med att göra att jag vill göra bra ifrån mig men känner mig osäker på vad som ska göras och vad som krävs av mig för att det ska bli så bra som möjligt.
Sitter i soffan nu och ser lite Family Guy och mär lite illa över hur ostädat det är hemma hos mig, men orkar inte lösa det just nu...ska snart hoppa i duschen så jag är ren för jobbet i morgon haha...
Idag var hovslagaren och fixa Fighters hovar, fint blev det, dyrt dock men men. Vi tog sen en liten sväng, först 30 min på banan och sen en galopp efter raksträckan. Han är bara så underbar min lilla bruna häst...älskar han så mycket!!! En ny boxskylt har han också fått :)
Tack för idag, nu ska jag fortsätta deppa lite i soffan

Väldigt bra humör ikväll

Fått i mig en cider och är på strålande humör, kan inte sluta le....hur fan ska jag kunna sova då undrar jag????

Dags för nytt inlägg kanske

Kom på att det var ett tag sen jag uppdaterade...inte bra. Minns inte riktigt vad jag skrev sist eller vad som hänt sen senast, säkert inte speciellt mycket. Varit en sväng upp till Älvsbyn och jobbat några dygn, gick bra, var ganska slött...hade hoppas på lite mer att göra, men det är bra att jag får lära mig ta det lugnt ibland också.
Igår på skolan hade vi lite praktiska övningar. Fick lära oss intubera bland annat, väldigt skoj men inte tvär enkelt, nu fick vi bara öva på dockar så på en riktig människa blir det ju helt annorlunda...men den dagen den sorgen. Idag har v haft lite föreläsningar om systematiskt omhändertagande, ABCDE, vilket vi har praktisk examination i om nån vecka, spännande. Var en kollega från jobbet i Umeå som var och höll i en av föreläsningarna...trevligt tycker jag :)
Efter skolan så gick jag ner på stan och träffade Siri, vi åt lite lunch och gick sen snabbt i nå affärer...hatar  verkligen att shoppa, och hittadde inte heller det jag sökte så totalt slöseri med tid kan jag säga.
Vädret ute är strålande men blåsigt, vågar nästan tro att våren är här!
Nu ska jag kasta mig i soffan en stund och vila innan jag ska styra kosan mot stallet. Har intag ikväll, sen blir det en lugn fre och helg i övrigt då jag jobbar dygn i morgon och måste stiga upp kl 7, bläää.....

Ledig dag idag, nice

Idag har jag haft en helt ledig dag och det var/är så skönt. Har sovit i 12 h, vilket jag behövde. Enda som varit på minus idag är nästäppan, kan knappt andas nu, hujjjjja...
Så idag har jag inte gjort många knop..varit till stallet en sväng, handlat lite mat tills i morgon och hämtat mitt nya körkort... tänk jag har haft körkort i 10 år nu, fantastiskt...och inga olyckor whats so ever!! :) peppar peppar såklart!!!
När jag sen kom hem så bänkade jag mig i soffan under mitt täcke och har legat och sett på film, ätit varm nyponsoppa med glass i...gott, sånt man får göra då man är lite sjuk och trött...om ingen annan bryr sig så får jag bry mig själv.
I morgon måste jag upp till stallet innan jobbet, plus att jag ska köra en kompis till flyget innan också....så det blir snabbt till stallet, mocka och sen upp till stationen och duscha så jag luktar tvål istället för häst... sen ut till Robertsfors ett dygn innan jag sen beger mig upp till norrlands urskogar över helgen :)

just hemkommen från bio

Varit och sett War horse ikväll. Mycket bra film, kanske inte så trovärdig hela tiden, men vacker miljö, fin musik och bra story, den 3,5 av 5 poäng. Är sjukt förkyld just nu och sitter och gråter mest hela tiden då det kittlar så i näsan, me det går ej att nysa, så jobbigt. Denna film gjorde det inte heller lättare för nu grät man ju av andra anledningar också, vi var iaf smarta som tog med oss servetter hihi...
Har fått fixa mig i håret idag också, klippt lite och färgat, känns skönt få det fixat, kostade mig en biobiljett, vilket var en bra betalning då jag inte har överflöd av pengar längre :( buhu....
Nu sitter jag i soffan och funderar om jag ska se klart Wallander från igår. Jag och min kollega satt och såg Wallander men var tvunga åka ut på larm och så såg jag sen när jag kom hem att just den Wallanderfilmen hade jag visst...har bara sett den en ggn så jag minns den knappt, så lite Wallander innan jag hoppar i säng kanske??
I morgon blir min första sovmorgon och dag utan något att göra på ca 3-4 veckor. Tentan är ju som sagt skriven nu, ska dock förbereda mig för omtenta, men några lediga dagar vill jag allt ha. Plus att det är så jobbigt att vara tjock i skallen med snor, får ju kanppt syre i lungorna, hur ska jag då kunna tänka???
jaja sov gott alla, jag ska försöka iaf, är trött men för att kunna sova gott så krävs det att jag kan andas så vi ser väl.

10 + grader och slask

Idag är det dagen före tentan, hujja...och vad har jag gjort?? inte pluggat något alls, eller nu ljög jag, lite har jag läst men så lite att det inte räknas. Började stor städa istället, men hann inte klart för jag åkte till stallet istället. Väderet ute är 10 plus grader och lite små slaskigt men det gör inget så man har bra bil och bra kläder. Tog min lilla bruna häst och sadlade med den vanliga engelska sadeln idag och red ut för första ggn. Blev bara en liten tur runt svidjan, men det var så härligt, han var så snäll, blev lite skritt, trav och galopp. Måste säga att jag älskar min häst så mycket...att man kan älska någon man känt så lite länge, men så är det, han är underbar och jag är så glad att han är min!!! :)
Nu ska jag se lite revange innan jag ska hoppa i säng och hoppas att jag kan sova...är grymt nervös för i morgon....bläää..

RSS 2.0